Gelijktijdig met hun eigen Dansshow in 't Schaliken ging in Mortsel ook het Belgisch Kampioenschap Trampoline door tijdens het voorbije weekend. Een hoogstaande show voor eigen publiek en niet minder dan 5 medailles op het BK, maar spijtig geen titel.

De derde Dansshow "The Challenge" was een magnifiek spektakel, met schitterende nummers door groepen van groot naar klein. En het was geen kwantiteit, maar vooral kwaliteit dat de uitverkochte zaal zowel zaterdag als zondag te zien kregen. Gastoptreden was de rasechte Herentalsenaar Thomas Cloots die als rapper "Midget" gekend is in de artiestenwereld. Hij bracht 2 nummers van de bovenste plank dat bij het publiek erg in de smaak viel. En wat te zeggen van de lesgevers die per duo een optreden ten beste gaven. Amaai, wat een talenten, waar alle superlatieven voor tekort schieten. Niet verwonderlijk dat Ine Van Hout, Daisy Peeters, Hanne Ceuleers, Kimbely Van Doninck, Dounya Merten en Ellen Ruelens zo gelieft zijn bij hun dansers. In de afsluitende speech van de voorzitter werd er aangekondigd dat Corpus Sanum volgend seizoen start met G-dans voor personen met een beperking.

Op de Belgische kampioenschappen Trampoline en Tumbling in Mortsel hebben de gymnasten van Corpus Sanum Herentals, het voorbije weekend, niet minder dan 5 medailles gewonnen. De Morkhovense Yoni Verdonck won zelfs 2 keer brons, al wist ze zelf dat goud  er ook in zat. In de categorie miniemen stond Roxane Geeraerts aan de leiding na de voorronde. Met een onderbreking in haar finalereeks strandde zij op een teleurstellende 5° plaats. Net voor haar streed Nell Caers voor een medaille, maar kwam een tikkeltje te kort voor brons.

Haar zus Britt was in de fout gegaan in de voorronde en stond niet in de finale. Bij de beloften toonde Yoni Verdonck een ongeziene mooie opgelegde reeks en haar vrije reeks had de hoogste moeilijkheid. In de finale was de uitvoering iets minder, maar het bracht haar toch een bronzen medaille op.Op Dubbelmini werd er in elke categorie meegestreden voor goud. Sterkere tegenstander of pech weerhielden de Herentalse gymnasten van een titel. Bij de miniemen werd Nell Caers 3° en haar zus Britt 2°. Belofte Yoni Verdonck had het goud voor het grijpen, maar pakte er naast. Favoriete Dorien Glassee bij de seniors sprong een zeer goede voorronde, maar maakte in de finale te veel fouten om Tine Lioen, die een nieuw Belgisch record sprong, te kunnen bedreigen.

Met deze 5 medailles en één titel mag Corpus Sanum best tevreden zijn, maar er zat meer in. Een troost zijn de selecties voor de World Age Champions Games die zo goed als binnen zijn en nog een mogelijke selectie voor de Gymfinale van Dorien Glassee.

Foto : Yoni Verdonck met 2 keer brons.